Biz Kimiz?

Şirketimiz 2015 yılında sürdürülebilir enerji alanında EPC hizmeti vermek amacı ile kurulmuş bir mühendislik firmasıdır. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Abdullah Göktekin’dir. 2017 yılında EPC faaliyetlerine başlayan Göktekin Enerji ağırlıklı olarak güneş enerjisi olmak üzere, rüzgar ve biyokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yurt içinde ve yurt dışında proje ve yatırımlar gerçekleştirmektedir.

Göktekin Enerji Sn. Abdullah Göktekin tarafından 2015 yılında Adana'da kurulmuş bir EPC (Engineering, Procurement & Construction) mühendislik firmasıdır. 2016 yılını altyapı çalışmalarını tamamlamak için bir hazırlık dönemi olarak geçiren şirketimiz bu dönemde ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini almıştır.

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın eğitip yetkilendirdiği, ülkemizde az sayıda şirketin sahip olabildiği EVD (Enerji Verimliliği Danışmanı) Sertifikası'nı da bünyesine katarak Türkiye’deki ilk EVD belgesine sahip EPC firması unvanını elde etmiştir.

Şirketimiz bugün Adana'da yer alan genel merkez olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan bölge ofisleriyle Türkiye çapında endüstriyel ölçekli sürdürülebilir enerji projeleri ve yatırımları gerçekleştirmektedir.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 10. şirketi

2017 yılında proje çalışmalarına başlayan firmamız, arazi tipi güneş enerjisi santrallerinin yapımına odaklanarak ilk olarak Konya’da 4.725 kWp gücünde daha sonra Afyon'da 1.069 kWp gücünde iki GES kurulumunu gerçekleştirerek EPC faaliyetlerine başlamıştır.

2018 yılında Nevşehir’de 2 MW, Yozgat’ta 6,5 MW’lık iki GES projesini kendi öz kaynaklarımız ile tamamlayarak sektörde yatırımcı konumuna geçtik. Aynı yıl içerisinde kamu ve özel sektör yatırımcılarına yönelik farklı projeleri de hayata geçirerek toplam 13 MW’lık kuruluma ulaştık.

Çatı GES pazarında Avrupa ve Amerika’da lider invertör markası olan SolarEdge’in Türkiye distribütörü olduk ve ticari ürün satışı alanında da sektörde faaliyet göstermeye başladık. 2019 yılında yatırımlarımızı büyütme hedefiyle; Van’da 13.700 kWp, Diyarbakır’da 12.414 kWp, Osmaniye’de 11.600 kWp, Adana’da 4.000 kWp gücünde arazi GES’ler kurduk.

Böylece GES yatırım portföyümüz 50 MW’ın üzerine çıkmış oldu. Aynı yıl Samsun’da, devreye alındığı tarihe göre Türkiye’nin en büyük üçüncü çatı üstü GES projesi olan 5.2 MW’lık Yeşil Küre GES projesini, çatı ve bina güçlendirmeleri de dâhil olarak gerçekleştirdik. Bu başarıyı devam ettirerek aynı yıl eş zamanlı olarak toplam 50 MW’ın üzerinde 13 yeni proje daha tamamladık ve çatı GES segmentine güçlü bir başlangıç yaptık.

Mayıs ayında çıkartılan Öz Tüketim Yönetmeliği ile çatı GES pazarının hızlı büyüme potansiyelini ön görerek organizasyon yapımızı yeni pazar dinamiklerine göre şekillendirdik.

Hizmet ağımızı Türkiye çapında yaygınlaştırmak için ilk bölge ofisimizi 2020 mayıs ayında İstanbul’da açtık. Kısa bir süre sonra Ankara ve İzmir ofislerimizin de faaliyete geçmesiyle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerini kapsayan geniş bir hizmet ağı oluşturduk. Bu sayede çatı GES üzerine olan konsantrasyonumuzu önemli ölçüde artırdık.

Bu sayede çatı GES üzerine olan konsantrasyonumuzu önemli ölçüde artırdık. 2020 yılının neredeyse tamamı Covid-19 salgınından ötürü kısıtlamalarla geçmesine rağmen, yılsonunda toplam kurulu gücü 100 MW’a yaklaşan ve büyük çoğunluğu çatı GES projelerinden oluşan 35 projeye imza attık.

Bu projelerin 29’u eş zamanlı olarak yürütülüp tamamlandı. Tüm bu çalışmalara ek olarak Hanwha ve HT-SAAE gibi önemli panel üreticilerinin distribütörü olduk. Bitlis’te 24 MW’lık lisanslı GES yatırımımız olan Adilcevaz-Alages’i tamamlayarak devreye aldık.

Sürdürülebilir enerji sektöründeki büyümemize ivme kazandırarak güneş enerjisinin yanı sıra rüzgâr enerjisi üzerine de projeler geliştirmeye başladık. Bingöl’de ilk rüzgâr enerji santrali (RES) projemiz olan, 49.7 MW’lık Metafor’un birinci türbinini 2020 yılı sonunda devreye girdi. 2021 yılının ilk aylarında çatı GES üzerine yeni projeler yürütmeye devam ederken Metafor ile giriş yaptığımız rüzgâr enerjisi üzerine, Ağrı’da 33.6 MW’lık Yakaağzı ile RES yatırımımızı 83.3 MW’a taşıdık. Çankırı’da 50.4 MW’lık Çerkeş, Kocaeli’nde 33.6 MW’lık Karamürsel, Sinop’ta 37.8 MW’lık Hamsi ve 4.2 MW’lık Fener projelerini de eş zamanlı olarak yürüterek rüzgâr enerjisi üzerine olan EPC tecrübemizi 2022 sonuna kadar toplam 209 MW’a çıkartmayı hedefliyoruz.

Orta vadeli stratejilerimiz doğrultusunda güneş ve rüzgâr enerjisinin yanı sıra Biokütle enerjisi üzerine de çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde 16 MW büyüklüğünde Aksaray’da bir biokütle enerjisi projesi satın alımını tamamlayacağız. Ayrıca Türkiye’nin çok büyük sanayi ve hizmet sektörü gruplarının tüm elektrik enerji ihtiyaçlarını karşılayacak iki farklı iş modeliyle de şimdiden 500 MW civarında, 1,5 yılda tamamlanacak projelere imza atıyoruz.

Bütün bunların yanında Türkiye’de sürdürülebilir enerji üzerine edindiğimiz tecrübemizi, şu an için üç ülkede imzaladığımız toplam 1.000 MW’lık yenilenebilir enerji projeleriyle yurtdışında da geliştirerek ilerleteceğiz. Uzun vade hedefimiz yenilenebilir enerji sektöründe global bir oyuncu olabilmek. Bu şekilde 5 yıllık süreçte Türkiye’deki lider EPC firması konumumuzu da koruyarak toplam ciromuzun en az %80’ini yurtdışı operasyonlarımızın oluşturmasını planlıyoruz.

HABERLER

1.09.2022
2022 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi sıralamasında 10. şirket olduk!
Devamını Oku
9.03.2018
Fabrikaların çatılarında muazzam bir potansiyel var.
Devamını Oku
30.10.2018
Fabrikaların Elektrik Üretmesini Sağlayacak Projelere Odaklandık.
Devamını Oku
31.01.2019
Göktekin Enerji, Çatılara Yönelik GES Yatırımlarına Odaklandı
Devamını Oku
31.01.2019
Diyarbakır ve Ceyhan'a yeni GES Kuruyoruz.
Devamını Oku